نشریه الکترونیکی (وب زین)

نشریه الکترونیکی که به نام مجله دیجیتال (Online Magazine) نیز شناخته می‌شود، به نشریه‌ای گفته می‌شود که بر روی وب و فضای اینترنت منتشر می‌گردد و به صورت دیجیتال قابل خواندن است.

چنین نشریاتی ممکن است در فواصل زمانی خاص مطالب جدیدی به خود اضافه نمایند یا نظم خاصی در انتشار نداشته باشند.

قالب بندی نشریات الکترونیکی متفاوت است؛ برخی از نشریات الکترونیکی کوچک بروی وب نشر می‌شوند که اصطلاحاً وب زین (Webzine) خوانده می‌شوند. این اصطلاح ترکیبی از لغات شبکه وب و مگزین می‌باشد (Web Magazine) و به معنای نشریه‌ای کم حجم و دیجیتال است.

مزایای نشریات الکترونیکی

  • کاهش هزینه‌های چاپ و توزیع:
    ناشرین میتوانند نشریه الکترونیک خود را از راه‌های مختلفی توزیع کنند و بر خلاف توزیع نشریات چاپی که هزینه‌هایی مثل انبار داری، بسته‌بندی و تحویل به آدرسی خاص را شامل می‌شود، نشریات الکترونیکی را میتوان از طریق یک وبسایت هم به مخاطبین ارائه کرد. نمونه بارز این رویداد مجله Oracle magazine می‌باشد که ۱۷۶,۰۰۰ درخواست‌کننده مجله چاپی، ۵۱۶,۰۰۰ درخواست‌کننده نشر دیجیتالی آن می‌باشند.
  • قابلیت آرشیو و ماندگاری:
    برخلاف نشریات کاغذی که بعد از مدتی دچار فرسایش، خوردگی یا تغییر رنگ در کاغذ و بافت می‌شوند، نشریات الکترونیکی عمری طولانی داشته و در حجم یک فایل کوچک دیجیتال قابلیت آرشیو کردن را دارند.
  • آگهی و تبلیغات:
    برخلاف نشریات چاپی، در نشریات الکترونیکی به علت حذف بخش کاغذ میتوان تبلیغات بیشتری را دریافت کرد. نشریات الکترونیکی به علت خروجی در تعداد صفحات بالاتر و حجم اندک فایل نهایی، قابلیت ثبت آگهی‌های بیشتر و نیز چندرسانه‌ای شدن آن را دارند.
  • امکانات چندرسانه ای:
    در نشریات الکترونیکی میتوان موارد مختلفی را که در رسانه‌های چاپی امکان آن نیست به ثبت رسانید. این رویداد می‌تواند ارائه فیلم، موزیک یا قابلیت کلیک برای هدایت به یک سایت نیز باشد.
  • اشتراک گیری:
    وب سایتهایی که قابلیت دانلود و بررسی مجله دیجیتال را ارائه می‌کنند، به جهت دریافت بازخورد و نیز جمع‌آوری ایمیل و اسامی مشترکین، قبل از دانلود مجله لینکی برای اشتراک تعریف می‌کنند تا تنها مشترکین قابلیت مرور مجله دیجیتال را داشته باشند. با این ترفند هر سایت می‌تواند به منابع ارتباطی از کاربران خواننده مجله دیجیتال دست یابد.
  • تولید:
    برخلاف نشریات کاغذی که یک تیم در یک مکان میبایست حضور داشته و به تعامل و بررسی اطلاعات چاپی مشغول باشند، با گسترش دنیای وب و نیز محبوب شدن نشریات الکترونیکی، اکثر پرسنل یک مجله میتوانند از طریق ایمیل اطلاعات و تصاویر لازم را جمع‌آوری و به مدیریت یک فرد برای تولید نشریه الکترونیکی تحویل دهند. در این حالت هزینه‌های اجاره مکان و سایر موارد بسیار کاهش یافته و گاهی با نرم‌افزارهای کنترل از راه دور سیستم، میتوان به بررسی محتوی نیز پرداخت.
  • کنترل کیفیت و نظارت بر چاپ:
    در نشریات کاغذی، کنترل کیفیت و نظارت بر چاپ به شیوه های مختلفی انجام میشود. اما برای اسناد دیجیتال میتوان کنترل کیفیت و تعریف پروفایل را برای تصاویر به راحتی بیشتری تعریف کرد. زیرا حیطه سه رنگ نمایش محدودیتهای رنگ چاپی را ندارد.
تمامی نشریه ها با تکنولوژی HTML5 تولید میشوند؛ و بدون نیاز به هیچگونه برنامه جانبی، تنها با یک مرورگر وب، میتوان محتوای نشریه را مشاهده کرد. سازگار با کامپیوتر، موبایل، تبلت

مزایای استفاده از نشریه الکترونیکی طراح مرکزی:

  • ایجاد نشریه مالتی مدیا
  • قابلیت نمایش از طریق اینترنت
  • قابلیت نمایش در کامپیوتر، موبایل، تبلت
  • قابلیت درج متن، عکس، لینک، ویدیو، موزیک
  • بدون نیاز به برنامه جانبی جهت خواندن نشریه
  • با قابلیت ورق زدن صفحات، به صورت افکت گذاری شده

 

بدون استفاده از فناوری منسوخ شده فلش (Adobe Flash)

برای استفاده از نشریه دیجیتال، باید برنامه خاصی داشت؟

خیر. کاربران شما میتوانند با هر دستگاهی که به اینترنت متصل میشود، محتوای نشریه شما را ببینند

برای مشاهده نشریه، باید افزونه خاصی نصب کنیم؟

خیر. تمامی نشریه ها با تکنولوژی روز دنیا بصورت HTML5 که قابل نمایش در کلیه دستگاه های امروزی میباشد، ساخته میشوند

برای نشریه از فلش استفاده میشود؟

خیر. برنامه فلش (Adobe Flash) منسوخ شده است و توسط مرورگرها پشتیبانی نمیشود. نشریه ها تنها با یک مرورگر وب (کروم، فایرفاکس، سافاری، اپرا، اج و…) قابل نمایش هستند.